11.6 C
Nederland
11.6 C
Nederland
maandag, september 26, 2022
FinanceCryptoBewaar cryptocurrency op een veilige plek met Ledger

Bewaar cryptocurrency op een veilige plek met Ledger

Crypto is volgens sommigen het geld van de toekomst maar waar bewaar je cryptocurrency op een veilige manier? De Ledger hardware wallet is een goede manier om je crypto munten veilig te bewaren.

De Ledger wallet is volledig anoniem. De hardware wallets worden zelfs zonder serial of tracking informatie verkocht.

Naast het houden van een papieren wallet is een hardware wallet de veiligste manier om cryptocurrency op te slaan en te bewaren. Bewaar cryptocurrency op een veilige plek met Ledger.

Meer over Ledger

Als je crypto currency in bezit hebt dan wil je de coins op een veilige plek kunnen bewaren. Als je crypto munten koopt dan ontvang je een private key waarmee je toegang kunt krijgen tot deze munten. Het is van groot belang dat je de private key veilig bewaart. Dit doe je met een Ledger hardware wallet. Dit zijn de grootste voordelen van een Ledger:

  • Een Ledger hardware wallet, gecombineerd met de Ledger Live app, is de beste oplossing voor het beveiligen, opslaan en beheren van crypto
  • Ledger hardware wallets hebben toonaangevende beveiliging om crypto te allen tijde veilig te houden.
  • De Ledger Live app is een one-stop-shop voor crypto. Koop, verkoop, ruil en laat je vermogen groeien met Ledger.
  • Met Ledger kunt u meer dan 1800+ crypto-activa beveiligen, opslaan en beheren.
  • Ledger maakt de meest populaire hardware wallets ter wereld. Er zijn in totaal meer dan 3 miljoen+ verkopen.

In een notendop kun je crypto dus niet alleen bewaren op een Ledger. Je coins zijn goed beveiligd en je kunt crypto verkopen, kopen, ruilen en beheren via de hardware wallet. Je hebt op dit moment keuze uit de Ledger Nano S en de Ledger Nano X.

Wat gebeurd er als ik de Ledger kwijt raak?

Je hebt je crypto munten veilig op de hardware wallet gezet maar er kan natuurlijk altijd iets mis gaan. Stel dat de Ledger wallet verloren gaat door een brand of waterschade. Of je de wallet simpelweg niet meer terug kunt vinden. Al je cryptomunten staan op de wallet maar als je de wallet kwijt raakt is er nog geen man overboord. Bij het instellen van de Ledger krijg je 24 woorden, een recovery key, te zien die je in de juiste volgorde moet opschrijven. Bewaar deze woorden goed want met deze woorden kun je alsnog toegang krijgen tot beheer van je munten.

Je kunt ervoor kiezen om de 24 woorden op papier te schrijven, maar papier is kwetsbaar. Hetzelfde geldt voor het bewaren van de woorden op je telefoon of je laptop. Dergelijke apparaten kunnen gehackt worden en dat is niet gunstig als je grote hoeveelheden crypto in bezit hebt.

Hoe bewaar ik mijn recover key op een veilige manier

Om de recovery key goed te kunnen bewaren kun je het beste kiezen voor een roestvrij stalen recovery seed plaat. Je grafeert de woorden snel en eenvoudig op de plaat waarna de woorden voor altijd bewaart blijven. De plaat is hittebestendig en kan goed tegen water. De plaat bewaar je volledig offline waardoor je geen risico loopt op eventuele hacks. Je moet de plaat wel op een veilige plek bewaren zodat de plaat niet gestolen kan worden.

Als je meerdere hardware wallets hebt of de woorden op verschillende plekken wilt bewaren dan kun je voor een kit kiezen. In de kit zitten 3 metalen platen waarop je de recovery key kunt bewaren. Je kunt de kit gebruiken voor drie verschillende wallets of voor één wallet. Door de recovery key vaker op te schrijven en te bewaren loop je minder risico dat je de platen kwijt raakt.

Als cryptobezitter houd je het nieuws goed in de gaten en gelukkig kunnen wij van de fouten van anderen leren. Bewaar cryptocurrency op de juiste manier door een Ledger hardware wallet te combineren met een roestvrij stalen recovery key plaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

drie × 1 =

- Advertentie -

populaire artikelen

nl_NLNederlands