11.6 C
Nederland
11.6 C
Nederland
maandag, september 26, 2022
NieuwCanva: hét ontwerp programma van 2022

Canva: hét ontwerp programma van 2022

Canva is in 2022 één van de makkelijkste en meest uitgebreide programma’s die je kunt gebruiken voor het maken van content. Het platform wordt door steeds meer ondernemers en particulieren ontdekt en de recensies zijn lovend. Dat is niet voor niets, want met Canva is het makkelijk om indrukwekkende designs te maken. Met behulp van duizenden templates kun je de mooiste foto’s, video’s, presentaties en meer maken. Kortom: een onmisbare tool voor iedereen die Photoshop te ingewikkeld vind.

Wist je dat… Canva gratis is? Als je je aanmeld voor Canva Pro krijg je echter nog meer voordelen! Canva Pro is slechts $12,99 per maand en je krijgt er een hoop voor terug.

In dit artikel zullen wij de voor- en nadelen van Canva op een rij zetten. Je ontdekt ook wat het verschil is tussen Canva Pro en de gratis versie. Zo kun jij na het lezen beslissen of je gebruik gaat maken van de gratis versie of toch upgrade naar Canva Pro.

Meld je nu aan bij Canva en start met het maken van indrukwekkende designs!

Wat kun je allemaal met Canva?

Canva biedt de mogelijkheid om diverse designs te maken in de categorieën sociale media, persoonlijk, zakelijk, marketing, educatief en trending. Het is in feite een grafisch ontwerpplatform waar je allerlei verschillende designs kunt maken. Door het eenvoudige drag and drop systeem achter het platform kan iedereen ermee werken. Je hoeft geen ervaring te hebben met grafisch ontwerpen om Canva te kunnen gebruiken. Er zijn talloze templates die je kunt gebruiken voor het maken van jouw designs maar er zijn ook verschillende handige functies die je helpen bij het creëren van je eigen ontwerpen. Je kunt het programma gebruiken om bijvoorbeeld Facebook of Twitter omslagen te ontwerpen, maar ook voor het maken van professionele webpagina’s, templates, berekeningen, presentaties en meer. Als je de achtergrond van een foto wilt veranderen, dan kun je dit met 1 klik regelen. Hiernaast zijn er verschillende effecten en filters beschikbaar en kun je met behulp van elementen, foto’s in verschillende vormen veranderen.

Het grote verschil tussen Canva freemium en Canva Pro ligt in het gebruik van gratis en pro foto’s, elementen en effecten. De Pro foto’s hebben een hogere kwaliteit en de keus is gevarieerder. Als je geen gebruik maakt van Canva Pro dan kun je alsnog gebruik maken van de Pro diensten. Je betaald simpelweg voor de foto of video die je wilt gebruiken. Wij raden je echter aan om een maandelijks abonnement af te sluiten. Canva Pro kost je maar $12,99. Dit is omgerekend slechts €11,40 maar als je alle foto’s en video’s apart betaald ben je duurder uit.

De voor- en nadelen van Canva Pro

De voordelen zijn eindeloos. Wij gebruiken Canva Pro voor vrijwel alles: het maken van templates, het creëren van onze social media posts en nog veel meer. De facturatie is altijd stipt op tijd en wij betalen via een automatische incasso via PayPal. Je kunt ook een creditcard koppelen. Het enige nadeel van Canva Pro is dat je geen Nederlandse bankrekening kunt koppelen, maar er zijn gelukkig genoeg andere opties om te betalen. Je kunt Canva voor alle grafische ontwerpen gebruiken. Als je veel verschillende ontwerpen maakt dan is Canva Pro een onmisbare tool!

Als je Canva voor zakelijke doeleinden gaat gebruiken dan kun je teamleden aan je Pro account toevoegen. Je kunt tot 5 mensen toevoegen die gezamenlijk aan hetzelfde design kunnen werken. Als er een wijziging wordt aangebracht dan zie je dit direct en daardoor wordt online samenwerken nog effectiever. Mocht iemand een keer vergeten om een design op te slaan, dan is er nog niets aan de hand. Met Canva Pro worden alle ontwerpen opgeslagen in de cloud nadat er een wijziging is aangebracht. Hierdoor kunnen ontwerpen niet verloren gaan. Kies je voor de gratis versie van Canva? Dan heb je 100MB opslagruimte in je account.

Zo verbeter je content in 2022

Kwaliteit boven kwantiteit! Dat is ons motto in 2022 en daar is een goede reden voor. In 2022 wordt het steeds belangrijker om kwalitatieve content te plaatsen. Het gaat in dit geval om alle vormen van verschillende website content. Met Canva kun je jouw teksten aanvullen met kwalitatieve graphics, video’s, foto’s en meer. Door de juiste balans tussen beeldmateriaal en tekst te vinden is het makkelijker om een ranking te verdienen. Lees hier meer over in onze marketing artikelen.

De conclusie is dus dat je Canva gewoon moet uitproberen om erachter te komen hoe behulpzaam het programma is. Als je af en toe een design nodig hebt dan volstaat de gratis versie misschien, maar als je designs van hoge kwaliteit wilt maken dan kom je beter uit met Pro. De mogelijkheden zijn uitgebreider, de foto’s en video’s zijn divers en de templates zijn vele malen mooier dan de templates in de gratis versie. Probeer ontwerpen met Canva nu zelf uit en meld je vandaag aan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twee × 5 =

- Advertentie -

populaire artikelen

nl_NLNederlands