Crypto kopen via een goedkoop trading platform: Bitvavo

0
668
Crypto kopen

Crypto kopen is voor beginnende en ervaren crypto traders in Europa het makkelijkst via Bitvavo. Het platform is niet alleen goedkoop maar je kunt ook snel een eenvoudig betalen via iDeal.

Je betaald bij Bitvavo een fee van maximaal 0.25% per transactie op cryptomunten. Bij de gemiddelde exchange kun je rekenen op 2% fee per transactie.

In dit artikel vertellen wij je hoe je Bitvavo kunt gebruiken, hoe je staking inschakelt en wat de voordelen van Bitvavo zijn voor Europese gebruikers.

De grootste voordelen van Bitvavo

Crypto kopen via een goedkoop trading platform is al een groot voordeel op zich. Je bespaart hoge transactiekosten waardoor er meer saldo overblijft voor crypto. Bij Bitvavo betaal je per transactie maximaal 0.25% aan transactiekosten. Je kunt je saldo opwaarderen met een minimaal bedrag van €5,00 waardoor crypto kopen toegankelijk word voor iedereen. Het percentage aan fee kosten is progressief tot 0.25% van de transactiekosten waardoor Bitvavo ook interessant is voor grote investeerders.

Crypto kopen via Bitvavo

Crypto kopen via Bitvavo begint met een aanmelding. Klik op aanmelden en vul het onderstaande formulier in.

Meld je nu aan bij Bitvavo

Na de aanmelding moet je een aantal stappen doorlopen zodat het account geverifieerd kan worden. Het is daarom belangrijk om je echte naam in te voeren tijdens de aanmelding. De naam moet namelijk overeen komen met de naam op jouw identiteitsbewijs. Kies een sterk wachtwoord en zorg ervoor dat alleen jij dit wachtwoord weet. Het is dan ook aan te raden om een lang wachtwoord te verzinnen en deze niet op te slaan in een browser. Schrijf het wachtwoord bij voorkeur op papier op en bewaar deze goed.

Geef apparaten toestemming om Bitvavo te gebruiken

Om Bitvavo te gebruiken kun je een app op je telefoon installeren. Je kunt ook de desktop versie van Bitvavo gebruiken op een computer of tablet. Al deze apparaten dien je handmatig te bevestigen. Je ontvangt een bevestigingslink per mail wanneer je via een nieuw apparaat wilt inloggen op Bitvavo. Krijg je een mail zonder dat jij hebt proberen in te loggen? Verander dan direct je wachtwoord en neem contact op met support. Na bevestiging van een apparaat kun je inloggen op Bitvavo

Crypto kopen via een beveiligd Bitvavo account met 2FA

Om je Bitvavo account extra goed te beveiligen is het belangrijk dat je gebruik maakt van bijvoorbeeld Google authenticatie. Installeer hiervoor de app van Google authenticatie op je telefoon en koppel daarna jouw Bitvavo account door onderstaande stappen te volgen:

  • Klik op je naam rechtsboven en vervolgens op instellingen.
  • Onder beveiligingsinstellingen vind je Two-Factor Authentication (2FA). Klik op Enable (inschakelen).
  • Voer je wachtwoord in en klik op enter.
  • Scan de QR code met de Google authenticatie app op je telefoon.
  • Voer de 6 cijfers in die verschijnen op de app van Google authenticatie.
  • Schrijf de recovery-code op en bewaar deze op een veilige plek.
  • Klik op Confirm.

Voor veilige communicatie met Bitvavo medewerkers kun je een anti-phising code instellen. Dit is een code die niemand kent behalve jij en die getoond word tijdens communicatie met support.

Maak hier een gratis account aan!

Tijd om crypto te kopen

Als je account geverifieerd en beveiligd is dan kun je crypto kopen. Je koopt crypto door tegoed toe te voegen aan Bitvavo. Klik in de app op het euroteken en druk op storten om tegoed vanaf je bank over te maken. Via desktop kun je op de groene knop ‘Tegoed storten’ klikken om geld over te maken naar je account. Je kunt betalen via iDeal (0% transactiekosten), een SEPA machtiging (0% transactiekosten), Bancontact (0% transactiekosten), EPS Überweisung (1,75% transactiekosten) en Giropay (1,75% transactiekosten).

  • Voeg geld toe aan je account
  • Klik op een coin die je wilt kopen
  • Voer een bedrag in en rond de transactie af

Zo simpel is het om crypto te kopen via Bitvavo.

Staking inschakelen

Als je een coin hebt gekocht die in aanmerking komt voor staking dan kun je hier gebruik van maken via Bitvavo. Je schakelt staking in via jouw account op Bitvavo. Je ontvangt je staking percentage elke maandag en is afhankelijk van het aantal coins die je in bezit hebt. Op Bitvavo komen de onderstaande coins in aanmerking voor staking.

Exchanges voor crypto traders in Amerika

Meld je aan bij Bitmart

Meld je aan bij Binance

Meld je aan bij MXC

Wil je meer lezen over crypto of heb je een suggestie voor een onderwerp? Ga naar onze homepagina of stuur een onderwerp in via de contactpagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vijf + 10 =