11.6 C
Nederland
11.6 C
Nederland
maandag, september 26, 2022
MarketingFiverrFiverr - de grootste online marktplaats ter wereld

Fiverr – de grootste online marktplaats ter wereld

Fiverr is in de afgelopen 11 jaar exponentieel gegroeid en dat merken wij nu ook in Nederland. Toen de coronacrisis begin 2020 voor de tijdelijke sluiting van offline bedrijven zorgde, zochten veel ondernemers naar manieren om hun online aanwezigheid te verbeteren.

Fiverr is de grootste online marktplaats voor online diensten. Het platform begon in 2011 en heeft inmiddels meer dan 500 categorieën.

Je kunt op Fiverr terecht bij talloze verkopers die online diensten aanbieden. Alle reden om kennis te maken met Fiverr – de grootste online marktplaats ter wereld.

banner

Wat is Fiverr precies?

Kort samengevat is Fiverr een platform voor kopers en verkopers waarop online diensten worden aangeboden. De website is opgedeeld in verschillende omgevingen voor verschillende klanten van Fiverr. Zo is er bijvoorbeeld een aparte omgeving voor verkopers en kopers, maar ook voor Fiverr Pro en Learn from Fiverr . Het platform biedt online diensten in verschillende prijsklassen. De goedkoopste diensten worden aangeboden vanaf $5,00.

Fiverr voor verkopers

Fiverr is voor verkopers niet alleen interessant omdat er zoveel categorieën en terugkerende klanten aanwezig zijn. Het platform biedt een beloningssysteem in de vorm van Seller niveaus. Je begint op Fiverr zonder niveau en je kunt opklimmen tot Top Seller, met niveau 1 en 2 hiertussen. Het begint allemaal met het aanmelden als verkoper via Fiverr waarna je toegang krijgt tot het verkopers dashboard. Via het dashboard kun je een persoonlijk profiel aanmaken en Gigs plaatsen. Je kunt reageren op geplaatste opdracht van kopers en na elke opdracht krijgt de koper de mogelijkheid om een review achter te laten. Door de volledigheid van het platform zien klanten in één oogopslag of je als verkoper betrouwbaar bent en wat de gemiddelde rating is van andere kopers. Door het beloningssysteem en het toewijzen van niveaus kun je als verkoper hogere prijzen hanteren naarmate je groeit.

Fiverr voor kopers

Kopers kunnen op de homepagina direct alle diensten bekijken. Na de aanmelding kun je alle diensten die je op het platform kunt kopen bekijken. Als je een verkoper hebt gevonden die jou kan helpen met het afronden van een project dan kun je contact leggen met deze verkoper. Een bestelling kan geplaatst worden via de chat middels een custom offer verzonden door de verkoper, of door een bestelling te plaatsen via de gig van de verkoper.

Bij het bestellen dien je de gevraagde informatie over de opdracht in te dienen waarna je betaald via PayPal, Visa, MasterCard, Discover of JCA. Er is helaas nog geen mogelijk om via iDeal te betalen. Vervolgens wordt het bedrag dat je aan de verkoper betaald geblokkeerd door Fiverr, totdat de order is afgerond. Je kunt aankopen doen in de categorieën grafische vormgeving, video en animatie, muziek en audio, digitale marketing, programmering en tech, data, business en lifestyle. Als je op zoek bent naar professionele en geverifieerde verkopers dan kun je terecht op Fiverr Pro.

Fiverr als leeromgeving

Je kunt dit veelzijdige platform niet alleen gebruiken als online marktplaats maar ook als leeromgeving. Je vind in Learn diverse cursussen gemaakt door professionals. Cursussen zijn te koop vanaf $20 en lopen in prijs op tot $150,-. Je vindt cursussen in de categorieën marketing, graphic design, websites, writing, business, video & photography en programs. De cursussen zijn Engelstalig en vaak ook Engelstalig ondertiteld.

De business omgeving is perfect voor bedrijven die regelmatig freelancers inhuren

Als je voor een bedrijf werkt of een bedrijf hebt waarvoor je regelmatig online diensten nodig hebt dan kun je je registreren bij Fiverr Business. Deze omgeving is speciaal gemaakt om het vinden van relevante en betrouwbare verkopers gemakkelijker te maken. Je krijgt alleen suggesties te zien van verkopers die uitstekend worden beoordeeld en een verkopersniveau hebben behaald. Door het zoeken naar verkopers uit te besteden met behulp van een business account maak je de zoektocht naar goede verkopers een stuk eenvoudiger.

Samengevat is dit platform niet alleen geschikt voor kopers en verkopers maar ook voor mensen die zich willen ontwikkelen. Tot slot biedt het platform een logo maker aan. Hiermee kun je het werk van diverse grafische ontwerpers eerst bekijken voordat je een bestelling plaatst.

Freelancer kunnen hun talenten niet alleen benutten maar ook verbeteren door tijd en energie te steken in het volgen van diverse cursussen. Bedrijfseigenaren, marketeers en website eigenaren kunnen hun projecten uitbesteden aan getalenteerde freelancers. Hierdoor blijft er meer tijd over voor de zaken die blijven liggen.

Meld je aan!

Meld je nu aan als koper of verkoper of start een cursus om jouw competenties te verbeteren. Praat mee over dit onderwerp door ons artikel te delen met vrienden via de social buttons of door te reageren in de comments. Benieuwd naar meer marketing nieuws? Bekijk hier al onze marketing artikelen.

Klixable » Fiverr – de grootste online marktplaats ter wereld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

12 + 13 =

- Advertentie -

populaire artikelen

nl_NLNederlands