11.6 C
Nederland
11.6 C
Nederland
maandag, september 26, 2022
Partners van KlixableLinkbuilding in 2022: alles wat je moet weten over linkbuilding

Linkbuilding in 2022: alles wat je moet weten over linkbuilding

Linkbuilding in 2022 is ingewikkelder dan je gewend bent. Waar de focus voorheen op kwantiteit lag, is het nu juist belangrijk om je aandacht te richten op het bouwen aan een kwalitatief linkprofiel van jouw website. Hoe je dat doet, wat linkbuilding precies is en waar je rekening mee moet houden bij linkbuilding in 2022, ontdek je in dit artikel. 

Linkbuilding in een notendop

In een notendop is linkbuilding het verzamelen van backlinks die vanaf andere websites naar jouw website verwijzen. Door backlinks te verzamelen is het mogelijk dat er een hogere waardering aan jouw website wordt toegewezen door zoekmachines als Google. Dit heeft vervolgens impact op de ranking van specifieke zoekwoorden. 

Er bestaan talloze websites die enkel en alleen uit links bestaan. Zo’n 10 jaar geleden, toen backlinks relevanter werden om autoriteit te bepalen, waren deze websites razend populair. Het bood namelijk een mogelijkheid om op een zeer laagdrempelige manier een link op de website te plaatsen, waardoor jouw website een backlink ontving. Deze sites bestaan nog steeds maar brengen in 2022 een groot risico met zich mee. Tegenwoordig is het belangrijker om kwalitatieve links te verzamelen. De hoeveelheid stelt steeds minder voor. Maak je toch gebruik van websites die enkel links plaatsen en onderschept Google deze link? Dan is de kans groot dat je een penalty ontvangt. Penalty’s hebben een negatieve invloed op je ranking en zorgen er daardoor voor dat je minder snel gevonden wordt. 

Als je linkbuilding goed aanpakt dan heeft jouw linkprofiel allereerst een logische verdeling in ankerteksten op jouw website. Ten tweede is er een gezonde verdeling tussen het aantal backlinks en het aantal domeinen waar de backlinks vandaan komen. Werk jij samen met slechts één domein die jouw website van backlinks voorziet, dan kan deze verdeling al snel uit balans raken. Tot slot zijn de links afkomstig van relevante externe sites die als aanvulling op content verwijzen naar jouw website. Heb jij bijvoorbeeld veel medische artikelen op jouw website? Dan is een backlink van de lokale huisarts meer waard dan een backlink van de kapperszaak om de hoek.

Zoekmachines hechten veel waarde aan relevante backlinks. De zoekmachine ziet een backlink namelijk als een stem. Hoe meer stemmen er gegeven worden, hoe belangrijker en relevanter een website wordt. Website eigenaren nemen immers de tijd om een backlink naar jouw website te maken, en dat is vast niet zonder reden. 

Linkbuilding in 2022 doe je als volgt 

Backlinks verzamelen kun je op verschillende manieren doen. In deze alinea lees je meer over de meest effectieve manieren van linkbuilding in 2022. Zorg er altijd voor dat je meerdere manieren toepast om het maximale resultaat uit linkbuilding werkzaamheden te halen. 

Voeg je website toe aan social media kanalen

Alle links die afkomstig zijn van andere domeinen zorgen voor een backlink, zo ook de links afkomstig van je eigen social media kanalen. Je kunt de link naar jouw website ook delen op online bedrijvengidsen. Gezien je deze links zelf plaatst leveren ze geen zware stem op, maar het geeft je een basis voor het linkprofiel van jouw website. 

Benader relevante websites voor een linkruil 

Persoonlijk is dit mijn favoriete manier om relevante en kwalitatieve backlinks te verzamelen. Mijn werkwijze is als volgt. Allereerst ga ik op zoek naar websites die aansluiten bij het kernonderwerp van de website die backlinks nodig heeft. Ik zet de relevante websites op een rij en ga op zoek naar de juiste contactpersoon voor een linkruil. Door zo persoonlijk en gericht mogelijk te zijn bij de benadering, is de kans groter dat je een antwoord terug krijgt. Hierna schrijf ik een gepersonaliseerde mail, gericht naar de juiste contactpersoon en zorg ik voor een pakkende titel die uitnodigt om de mail te openen. Na het versturen van de mail is het een kwestie van afwachten. Omdat de meeste website eigenaren weten hoe belangrijk backlinks zijn, zal een linkruil niet moeilijk zijn. De enige voorwaarde is dat jouw website is voorzien van relevante en kwalitatieve content waar de websitebezoekers van de backlink-site écht iets aan hebben. 

En zo kun je direct backlinks verdienen

Door goede, relevante en kwalitatieve content op je website te plaatsen kun je al snel relevante backlinks verdienen, zonder meer te doen dan goede content schrijven en plaatsen. Als jij website eigenaren zo enthousiast krijgt dat zij graag naar jouw website verwijzen, dan verdien je hier op een passieve manier backlinks mee. 

Ga voor een outreach strategie

Om een outreach strategie succesvol uit te voeren heb je bepaalde skills nodig. Omdat website eigenaren doorgaans veel mails krijgen met het verzoek om een backlink te plaatsen, is het belangrijk om op te vallen tussen talloze concurrenten én spam accounts. Het eerste waar een website eigenaar aan denkt bij het verzoek om een backlink te plaatsen is, wat is de toegevoegde waarde hiervan voor mij? Geen zorgen, want als je er niet uitkomt met het maken van een outreach strategie dan kun je gerust contact met mij opnemen. 

Werk aan het behouden van backlinks

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het kan een flinke klus zijn om de backlinks die je hebt verzameld te behouden of deze te laten groeien. Zorg er daarom voor dat je inzicht hebt in welke backlinks je website heeft en welke er periodiek verdwijnen. Backlinks die je bent kwijtgeraakt kun je snel terughalen door contact te maken met de website eigenaar. Je moet echter wel weten om welke links het dan gaat. Hulp nodig met uitzoeken waar de backlinks op jouw site afkomstig van zijn? Neem contact met mij op!

De 5 belangrijkste aandachtspunten bij linkbuilding in 2022

Linkbuilding is in de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. En dat is niet voor niets, want uit onderzoek van Ahrefs blijkt dat backlinks een flinke impact hebben op ranking. Het is dan ook de moeite waard om aan een goed linkprofiel te werken in 2022, maar wat zijn de belangrijkste aandachtspunten bij linkbuilding in 2022? 

Allereerst ligt de focus op het verzamelen van kwalitatieve en relevante backlinks. Kijk hiervoor ook naar de domein autoriteit van de websites die je wilt benaderen. Zo weet je van tevoren of backlinks een grote of minder grote impact hebben op de ranking. Ten tweede is het in 2022 belangrijk om zelf kwalitatieve content te publiceren. Hierdoor kun je op een passieve manier backlinks verzamelen en zorg je ervoor dat linkruilen makkelijker wordt. Zorg er ook voor dat de SEO van jouw website tip top in orde is. Zorg voor een sterke SEO strategie met duidelijke zoekwoorden, zowel short als longtailHiernaast is het belangrijk om linkwaardige content te schrijven. Dit wil zeggen dat de content zó interessant en behulpzaam is dat andere websites en mensen graag naar jouw website gaan verwijzen. Tot slot is een logische linkstructuur essentieel. Passen er geen natuurlijke interne links binnen het artikel? Probeer dit dan ook niet te forceren. 

Samengevat is het dus belangrijk om zelf aan goede content te werken, onderzoek te doen naar de concurrentie en op zoek te gaan naar relevante websites die naar jouw websites kunnen linken. Meer informatie of hulp nodig bij het maken van een sterk linkprofiel of SEO werkzaamheden? Ga nu naar www.trustedcontentsolutions.com voor meer informatie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vijf × 2 =

- Advertentie -

populaire artikelen

nl_NLNederlands