19.4 C
Nederland
19.4 C
Nederland
maandag, augustus 29, 2022
FinanceCryptoHoe maak je een MetaMask account aan?

Hoe maak je een MetaMask account aan?

Wil je een MetaMask wallet aanmaken maar weet je niet goed waar je moet beginnen? In dit artikel vind je een stap voor stap handleiding waarmee de vraag ‘hoe maak je een MetaMask account aan’ eenvoudig word beantwoord. Voor deze tutorial gebruiken wij de browser Google Chrome.

MetaMask wallet aanmaken: stappenplan + foto’s

Ga naar https://metamask.io/ om je Metamask wallet te installeren. Klik rechts bovenin op download.

MetaMask account downloaden

Nadat je op Download of Download now hebt geklikt zie je het volgende scherm. Laat de instelling voor de installatie op Chrome staan. Door op Install MetaMask for Chrome te klikken word je doorverwezen naar de Chrome web store. Hier kun je de MetaMask extensie toevoegen aan Chrome.

MetaMask account installeren op Chrome browser

Klik op toevoegen aan Chrome. De Chrome extensie wordt nu geïnstalleerd.

MetaMask account chrome extensie installeren

Klik op het volgende scherm op Get Started.

MetaMask account aanmaken via chrome

Op het volgende scherm heb je twee opties. Als je al een MetaMask wallet hebt dan kun je met behulp van jouw Secret Recovery Phrase een bestaande wallet importeren. Kies voor het importeren van een MetaMask wallet optie 1.

Als je een nieuw MetaMask account wilt aanmaken dan kies je voor optie 2. Voor de rest van deze handleiding gaan wij verder met optie 2.

MetaMask account aanmaken

Voordat je een wallet kunt aanmaken dien je voorwaarden te accepteren. Als je dit niet doet dan kun je niet verder. Lees de voorwaarden door voordat je op accepteren klikt.

MetaMask account voorwaarden

Na het accepteren van de voorwaarden maak je een wachtwoord aan. Bedenk een sterk wachtwoord van minimaal 8 tekens. Klik na het lezen van de gebruikersvoorwaarden het vakje aan om deze te accepteren. Hierna druk je op creëren om jouw MetaMask account aan te maken.

MetaMask account wachtwoord aanmaken

MetaMask wallet aanmaken: beveilig de wallet

Als je wilt leren hoe je jouw MetaMask account op de juiste manier beveiligd dan kun je een instructiefilmpje bekijken na het creëren van jouw account. Klik na het bekijken van het filmpje op volgende.

MetaMask account beveiliging filmpje

Dit is het punt waarop je goed moet opletten, want je krijgt jouw Secret Backup Phrase te zien. Deze phrase bestaat uit 12 woorden die je goed moet bewaren en op volgorde moet opschrijven. Mochten de apparaten waarop je MetaMask hebt geïnstalleerd ooit verloren gaan dan kun je met de backup phrase toegang krijgen tot je account. Schrijf de woorden op een stukje papier op en bewaar deze goed. Als je zeker wilt zijn dat de woorden nooit kunnen vergaan dan kun je een metal plate kopen waarop je de woorden kunt graferen. Dit is een brand- en waterbestendige manier om de recovery phrase te bewaren.

Vervolgens dien je de 12 woorden in de juiste volgorde in te voeren ter controle.

MetaMask account recovery phrase controle

MetaMask wallet aanmaken gelukt! Gefeliciteerd.

Gefeliciteerd je hebt een metamask wallet aangemaakt! Je kunt nu altcoins kopen via Uniswap.org of Pancakeswap.

MetaMask Account aangemaakt

In ons volgende artikel vertellen wij je hoe je altcoins kunt kopen via 1 van deze platforms. Om geld te kunnen overmaken moet je aangemeld zijn bij een exchange. Je kunt snel en eenvoudig een account aanmaken op verschillende betrouwbare exchanges. Dit zijn de exchanges die wij gebruiken:

Wil je de hele handleiding zien? Bekijk hier de video.

Abonneer voor meer informatieve video’s over crypto.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

6 − vier =

- Advertentie -
nl_NLNederlands