11.6 C
Nederland
11.6 C
Nederland
maandag, september 26, 2022
LifestyleMaak kennis met de kunstenaar achter het “Not Model Y” design

Maak kennis met de kunstenaar achter het “Not Model Y” design

Roosendaal: de thuisbasis van de kunstenaar die een viral design en een reactie van Elon Musk in zijn zak mag steken. Het “Not Model Y” design van de Roosendaalse kunstenaar Benjamin Scheltema is wereldwijd te bewonderen op de zijkanten van de nieuwste Tesla Y modellen. De eerste Tesla’s met de sticker doken vorige week op in Nederland en sindsdien is het design viral gegaan.

Viral “Not Model Y” design afkomstig van Roosendaalse kunstenaar

Tesla liefhebbers hebben er even op moeten wachten, maar dan heb je ook wat! De nieuwste model Y Tesla’s worden momenteel vanaf de Tesla Giga in Shanghai uitgeleverd waardoor de auto’s overal in Europa te zien zijn. De opvallende sticker is op de showroommodellen geplakt en trekt tijdens het transport vanaf Shanghai veel aandacht, waaronder de aandacht van Elon Musk.

Door een simpele reactie op Twitter van Musk himself, overigens geheel in de lijn met het design, is het design van de Roosendaalse kunstenaar Benjamin Scheltema viraal gegaan. Musk reageerde met “Don’t look here!”. Scheltema zegt hierover, “op dit moment voel ik me relaxed maar op het moment dat Musk reageerde voelde het echt even alsof ik op kussentjes liep.”

Not Model Y voorbeeld

De hashtag #NotModelY is geboren en hopelijk betekend dat voor Scheltema dat wij zijn naam niet snel meer zullen vergeten.

Hoe zijn ontwerp precies op de Tesla’s terecht is gekomen mag Benjamin niet zeggen. “Inhoudelijk kan ik helaas niet veel vertellen, omdat Tesla hier strenge regels voor heeft.” Aldus Benjamin Scheltema. Wel mocht Scheltema met behulp van het Roosendaalse bedrijf Eyedetail een video maken waarin je kunt zien waar het ontwerp is ontstaan.

Video van www.eyedetail.nl

Wie is Benjamin Scheltema

Het is niet de eerste keer dat Scheltema zijn werk te bewonderen is op een automerk. In 2015 was hij één van de drie winnaars van de Design Your Evoque wedstrijd die in het teken stond van de Evoque Range Rover. Sindsdien is zijn werk te bewonderen op verschillende exposities en kunstsessies zoals de Amersfoortse Art Gallery en de Pop-Art expositie in het Zandvoorts museum. Benjamin is geboren en getogen in Roosendaal en hij laat zich inspireren door de Cobragroep. De unieke schrijfstijl van het Not Model Y design komt ook terug in ander werk van Scheltema.

Bekijk en koop hier alle kunstwerken van Benjamin Scheltema.

Over de video die laat zien waar het ontwerp is ontstaan

In de video van Eyedetail zien wij de galerie van Scheltema en krijgen wij een exclusieve inkijk in het creatieve proces achter het Not Model Y design. De video is in minder dan 12 uur opgenomen en gemonteerd door de getalenteerde ondernemer Nick Kawaler. “Normaal gesproken schilder ik, en Nick is als het ware gaan schilderen met zijn camera. Hij heeft goed uitgebeeld waar het ontwerp is gemaakt en hoe het ontwerp is gemaakt.” Aldus Scheltema.

Over de leus zelf mag Scheltema bevestigen dat de tekst “Not Model Y” een knipoog is naar “Not a Flamethrower” van Boring Company. Boring Company, een ander bedrijf van Elon Musk, bracht in 2018 een vlammenwerper uit. De douaneregels schrijven echter voor dat vlammenwerpers niet verscheept mogen worden. Musk veranderde de naam van het product hierom in “Not a Flamethrower.”

Al met al is het viral design voor Scheltema alle reden om enorm trots en hoopvol voor de toekomst te zijn. “Het kwartje kan nu twee kanten opvallen, maar hoe hij ook valt: dit is een referentie die ik voor altijd mee mag dragen.”

Meer lezen over diverse onderwerpen? Bekijk onze categorie Lifestyle!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

1 × vier =

- Advertentie -

populaire artikelen

nl_NLNederlands