11.6 C
Nederland
11.6 C
Nederland
maandag, september 26, 2022
MarketingSemrush: een onmisbare tool voor elke SEO specialist

Semrush: een onmisbare tool voor elke SEO specialist

Als SEO specialist weet je dat SEO werkzaamheden ontzettend veelzijdig zijn. Van keyword research tot het bouwen van backlinks maar ook het monitoren van concurrenten behoort tot het takenpakket. Semrush is een onmisbare tool voor elke SEO specialist omdat het platform een all-in-one oplossing biedt voor het managen van alle SEO werkzaamheden.

Semrush helpt bij onderzoek naar concurrenten, keyword research, linkbuilding en technische en on-page SEO.

In dit artikel vertellen wij je meer over hoe je kunt beginnen met Semrush en hoe je jouw SEO strategie verbeterd met deze SEO tool.

Semrush biedt alle tools die je nodig hebt als SEO specialist

Om gebruik te kunnen maken van Semrush heb je een account nodig. Je registreert je snel en eenvoudig door dit formulier in te vullen. Na de registratie vraagt het programma of je ervaring hebt met SEO werkzaamheden en waar je het voor wilt gebruiken. Afhankelijk van de antwoorden die je geeft kan Semrush jouw ervaring op het platform optimaliseren.

Tip van de redactie

"Wij raden je aan om gebruik te maken van de Free Trial. Door deze te gebruiken kun je kennis maken met alle mogelijkheden die Semrush te bieden heeft. (TIP: Wij zijn gek op de schrijfhulp van Semrush. Meld je snel aan om de schrijfhulp te ontdekken en start vandaag met het verbeteren van jouw content.)"

De competitor analysis van Semrush

Met de competitor analysis kun je op een overzichtelijke manier duidelijk maken hoe jouw website het doet ten opzichte van de concurrentie. Met Semrush kun je bijvoorbeeld zien hoe goed jouw website zichtbaar is in Google ten opzichte van de grootste concurrenten. Maak de concurrentie inzichtelijk, verbeter jouw content plan naar aanleiding van de analyse en monitor de ontwikkeling ten opzichte van de concurrentie. Benieuwd naar alle verschillende opties die je kunt gebruiken tijdens de competitor analysis? Klik hier om verder te lezen.

semrush competitor analysis
Meld je direct aan bij Semrush en verhoog jouw SEO score vandaag

Keyword research en content schrijven is eenvoudiger met Semrush

De SEO specialisten onder ons weten dat de Google Core update van afgelopen week een grote impact heeft op content. In een notendop is het algoritme van Google zo aangepast en verbetert, dat de bots van Google waardevolle content kunnen herkennen tussen de talloze artikelen op internet. Sommige SEO experts zetten vraagtekens achter het tijdstip waarop de update is uitgevoerd, namelijk vlak voor Black Friday, maar regelmatige updates zijn nu eenmaal noodzakelijk.

Nu de focus meer op waardevolle informatie ligt en niet zo zeer op zoekwoorden, is het mogelijk dat het aantal websitebezoekers omhoog of juist omlaag gaat in de komende tijd. Met Semrush kun je een uitgebreide en betrouwbare keyword analyse doen. Zo zie je in één oogopslag op welke keywords de belangrijkste concurrenten ranken, waardoor je gericht artikelen kunt gaan schrijven. Met de schrijfhulp van Semrush is het eenvoudiger om SEO-proof artikelen te schrijven. Het is alleen wel belangrijk dat je enkel focust op artikelen met betrouwbare informatie en een hoge kwaliteit.

Monitor de SEO score van jouw website

SEO audits maken inzichtelijk welke fouten een grote impact hebben op jouw plek in Google. Door deze fouten aan te pakken heb je een grotere kans op een hoge ranking waardoor je vanzelf meer websitebezoekers trekt. Alhoewel veel website eigenaren graag snel resultaat zien, nemen optimalisatie werkzaamheden tijd in beslag. Allereerst kost het tijd om de SEO fouten gericht aan te pakken, en ten tweede kost het tijd voordat Google jouw website heeft gecrawld. Voor nieuwe websites kun je ongeveer 3 maanden aanhouden voordat je de resultaten van SEO werkzaamheden terugziet in de website statistieken.

Ben jij op zoek naar iemand die het schrijven van SEO teksten uit handen neemt? Bezoek Trusted Content Solutions en neem contact op voor meer informatie! Je kunt hier ook terecht voor andere SEO werkzaamheden zoals het optimaliseren van meta gegevens en ALT-teksten.

Liever zelf aan de slag met SEO werkzaamheden? Meld je nu aan bij Semrush en ga zelf op onderzoek uit!

Wil jij meer lezen over marketing onderwerpen? Klik hier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

een × 3 =

- Advertentie -

populaire artikelen

nl_NLNederlands