11.6 C
Nederland
11.6 C
Nederland
maandag, september 26, 2022
Health & FitnessHoe een springtouw routine je gezondheid verbeterd

Hoe een springtouw routine je gezondheid verbeterd

Ja je leest het goed! Springtouwen. Alhoewel je er niet direct aan denkt om een springtouw in huis te halen zijn de gezondheidsvoordelen groot. Is 2022 het jaar waarin jij beter voor jezelf gaat zorgen? Zorg er dan voor dat je een kwalitatief springtouw in huis haalt en zet vandaag een stap naar een gezonder lichaam.

Met de springtouw routines van Elevate Rope kun je de beste versie van jezelf creëren. Springtouwen is niet alleen effectief. Je kunt een springtouw routine ook eenvoudig in je dagelijkse routine verwerken.

Koop een springtouw via Elevate Rope en start vandaag met springen!

Springtouwen werkt als je het goed aanpakt

Aan springtouwen zitten zowel voor- als nadelen verbonden. Als je niet goed weet hoe je moet springen dan is de kans op blessures groot. Het is daarom belangrijk om allereerst de basissprong onder controle te krijgen. Hiernaast is het belangrijk om op de juiste ondergrond met de juiste schoenen te springen. Hierdoor worden de klappen op je botten gedempt.

Spring je op een te harde ondergrond zonder schoenen dan is de kans op shin splints erg groot. Dit zijn kleine scheurtjes in je schenen die voor een scherpe en stekende pijn kunnen zorgen. Dergelijke blessures zorgen ervoor dat je even niet meer kunt springen waardoor je voortgang achteruit gaat. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Je kunt blessures voorkomen door de juiste schoenen en een springmat in huis te halen. Door deze mat op een harde ondergrond te leggen maak je de grond zachter waardoor je shin splints kunt voorkomen.

De voordelen van springtouwen

Allereerst is springtouwen één van de beste cardiotrainingen die je thuis kunt uitoefenen. Door enkel een springtouw, een mat en een paar goede schoenen in huis te halen ben je klaar om te beginnen met het bouwen van een springtouwroutine. Pak het opbouwen geleidelijk aan zodat je je lichaam niet overbelast. Zeker als je voor het eerst in jaren een springtouw oppakt.

Begin met het onder controle krijgen van de basissprong. Hierna kun je verschillende sprongen en trucs oefenen om jezelf uit te dagen. Luister echter goed naar je lichaam en stop met springen als je hevige pijn voelt. Door te springen verbrandt je circa 0,14 calorieën per kilo, per minuut. Dit betekent dat je in slechts 10 minuten 100 calorieën kunt verbranden bij een gewicht van 70 kilo.

Met springtouwen train je je hele lichaam. Je rug- en armspieren worden getraind door de draaiing van het touw en je benen worden getraind door de sprongen zelf. Wist je dat je ook sterkere botten krijgt als je regelmatig touwtje springt? De klap op de grond zorgt namelijk voor kleine scheurtjes in de botten in je benen. Als deze worden opgevuld worden ze steviger. Je valt dus niet alleen af maar werkt aan een algeheel sterker lichaam.

Voor je geest is springtouwen ook goed. Bewegen zorgt er namelijk voor dat de doorbloeding in het hele lichaam gestimuleerd wordt. Hiernaast maak je happy hormones aan waardoor je je na de oefening al snel beter voelt. Zit je bijvoorbeeld in een dip tijdens de wintermaanden? Pak dan gewoon een springtouw en steek 20 minuten tijd in het opbouwen van een springtouw routine! Zo ben je voor de zomer helemaal klaar om te shinen op het strand.

Hoe kan ik leren springtouwen op de juiste manier?

Elevate Rope is niet alleen de beste plek om kwalitatieve springtouw benodigdheden in te slaan. Je kunt er ook talloze video’s vinden waarin wordt uitgelegd hoe je stap voor stap een springtouw routine opbouwt. Met behulp van deze video’s leer je hoe je op de juiste manier kunt springen waardoor je blessures op de korte én lange termijn voorkomt.

Start vandaag met het bouwen van een springtouw routine en monitor de veranderingen in je lichaam. Wij beloven je dat de resultaten niet tegenvallen, mits je de routine volhoud! Deel je jouw resultaten met ons? Dat vinden we leuk!

Meer lezen over Health & Fitness? Klixable.com!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

drie + acht =

- Advertentie -

populaire artikelen

nl_NLNederlands