11.6 C
Nederland
11.6 C
Nederland
maandag, september 26, 2022
MarketingVideomarketing in 2022: een onmisbaar onderdeel van elke marketingstrategie

Videomarketing in 2022: een onmisbaar onderdeel van elke marketingstrategie

Videomarketing is in 2022 nog belangrijker. Nu de focus van stilstaande advertenties naar videoadvertenties is verschoven, investeren steeds meer ondernemers in videomarketing. De cijfers laten zien dat video’s maar liefst 1200% meer kans hebben om gedeeld te worden! Alle reden om nu te starten met het creëren van hoogwaardige en effectieve bedrijfs- en product video’s.

Het belang van video in je marketingstrategie wordt groter naarmate de concurrentie toeneemt. De manier waarop je video in je marketingstrategie inzet is aan jou: je moet er alleen wel nu mee beginnen!

Videomarketing in 2022
Laat een op maat gemaakte animatievideo maken door Real Sales Video!

Videomarketing tips voor elk bedrijf

De marketingstrategie is niet zo zeer bedoeld om direct impact te maken. Je besteed tijd en aandacht aan het bouwen en optimaliseren van een marketingstrategie, zodat mensen jouw bedrijf onthouden. Op de lange termijn zorg je er met een goede strategie voor dat klanten jou keer op keer weten te vinden waardoor je altijd relevant blijft. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar niet als je goed videomateriaal in je marketingstrategie verwerkt. Hoe je dat doet ontdek je hier.

Zet video’s op de homepagina van je website

Met video’s op de homepagina trek je gegarandeerd snel de aandacht. Beeldmateriaal is nu eenmaal interessanter dan tekst. Daarom bestaan zoveel homepagina’s voornamelijk uit afbeeldingen die met tekst zijn aangevuld. Afhankelijk van wat voor website je hebt kies je voor een passende video.

Verkoop je bijvoorbeeld producten, dan is een animatievideo die een uitleg over het product geeft een interessante manier om je product aan het grote publiek te introduceren. Verkoop je diensten? Dan loont het om een introductievideo over het bedrijf op de homepagina te plaatsen.

Denk creatief na over welke video het beste bij jouw bedrijf past en plaats de video in het midden van de homepagina. Je kunt mensen met de video in het midden van de pagina stimuleren om verder te scrollen.

Leg de focus op videomarketing in plaats van stille advertenties

Ruil je advertenties in voor video advertenties. Denk bijvoorbeeld aan de Google Ads en advertenties op social media. De video advertenties die je laat maken kun je ook gebruiken op je eigen website. Pak je het helemaal goed aan in 2022? Ga dan voor een videomarketing strategie waarin een TV reclame is verwerkt.

Met een animatievideo als TV reclame maak je een grote indruk op een extra grote doelgroep. Animatievideo’s zijn namelijk geschikt voor iedereen. Ze zijn interessant voor alle leeftijdscategorieën en hebben een grotere impact omdat ze makkelijk te onthouden zijn. Voeg hier een knallend logo en een logisch verhaal aan toe en je kunt achterover leunen terwijl de reclame voor inkomsten zorgt.

Videomarketing in 2022 (1)

Vraag klanten om video reviews

Werk je in 2022 aan de betrouwbaarheid van je bedrijf? Vraag je klanten dan om video reviews voor je op te nemen! Stel een paar simpele vragen op die de klant kan beantwoorden voor de camera en maak vast een landingspagina aan waar je de video reviews in de spotlight kunt zetten.

Door voor een leuke opmaak te kiezen waar een kleine omschrijving bij past kun je websitebezoekers overtuigen om de video’s af te spelen. Video recensies doen het beter dan geschreven recensies. Simpelweg omdat de kijker makkelijker een emotionele band kan opbouwen met zowel jouw klant als jouw bedrijf.

Let op de SEO van je video’s

Een belangrijk onderdeel van een videomarketingstrategie die veel mensen over het hoofd zien: de SEO instellingen van de video’s die je plaatst. Zorg er op zijn minst voor dat de video’s zijn voorzien van meta gegevens zoals een ALT-tekst en een omschrijving. Link je door naar een video? Vergeet de koppeling dan niet te openen in een nieuw tabblad zodat klanten jouw website niet meteen verlaten.

Hiernaast is de SEO tekst van de video’s die je op social media plaatst belangrijk. Gebruik relevante zoekwoorden in de omschrijving en gebruik liever geen hashtags als je geen relevante hashtags kunt vinden. Eerlijk, relevant en natuurlijk. Dat zijn de steekwoorden die je in je achterhoofd moet houden tijdens het schrijven van goede omschrijvingen voor de video’s.

Videomarketing in 2022 (2)

Denk vooruit en combineer verschillende stijlen

Het klinkt misschien niet vanzelfsprekend maar probeer de concurrentie altijd een stap voor te zijn met innovatie. Vraag bijvoorbeeld naar de mogelijkheden van het combineren van animatiestijlen of speel met verassende overgangen tussen scènes.

Start hiernaast zo snel mogelijk met het maken en plaatsen van video’s voor op jouw website. Video’s kunnen het conversieratio namelijk snel en flink verhogen. Omdat de meeste websites het doel hebben om geld te verdienen, zijn conversies erg belangrijk. Merk jij dat je moeite hebt met websitebezoekers te laten converteren? Dan is een investering in een leuke en behulpzame video zeker aan te raden.

Video’s kunnen je in de toekomst meer bezoekers opleveren

Niet alleen omdat video’s een goede impact hebben op SEO maar ook omdat Google binnenkort begint met het toevoegen van video snippets aan zoekresultaten. Geeft jouw video correct antwoord op een veel gestelde vraag? Dan is de kans groot dat jouw video straks tussen de zoekresultaten te vinden is. Alle reden om vandaag te starten met het investeren in een goede videomarketingstrategie!

Heb jij hulp nodig met het bedenken van deze strategie? Dan kun je terecht bij Trusted Content Solutions. Neem simpelweg contact op voor meer informatie. Op zoek naar een partner die jou direct kan voorzien van mooie, vooruitstrevende en converterende video’s? Bezoek Real Sales Video en bekijk het portfolio voor een sfeerimpressie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

17 + 14 =

- Advertentie -

populaire artikelen

nl_NLNederlands